Our services

Hijaluronski fileri

Smanjenje nivoa hijaluronske kiseline, elastina i kolagena sa starenjem

Kozmetički tretmani hijaluronskom kiselinom veoma uspešno otklanjaju sitnije i krupnije bore. Hijaluronski fileri vizuelno znatno odlažu promene na licu koje su posledice starenja, odnosno usporavaju proces starenja.

Hijaluronska kiselina i njen značaj

Hijaluronska kiselina prirodno se proizvodi u telu, a njena uloga je da vezuje molekule vode i tako reguliše vlažnost u međućelijskom prostoru. Oko 50% hijaluronske kiseline u telu nalazi se u koži, a proces starenja dovodi do laganog gubljenja hijaluronske kiseline, pri čemu faktori kao što su zagađenost vazduha i pušenje utiču na brži gubitak hijalurona. Svaki miligram ovog jedinjenja može da čuva šest miligrama vode, kao kesice za led koje mogu da prime i pravilno rasporede veliku količinu vode.

Koža koja je snabdevena dovoljnom količinom hijalurona deluje punije, mlađe, odmornije, zdravije i mekša je na dodir. Kada je koža hidrirana, linije na koži se popunjavaju. Linije koje vidimo nisu pojava koja je nepovratna, one samo mogu biti manje ili više izražene u zavisnosti od trenutnog stanja kože.

Tretman hijaluronskim filerima

Kako funkcionišu hijaluronski fileri?

Filer je hijaluronska kiselina u obliku gela. Važno je koristiti filere koji su prošli odgovarajuća testiranja i imaju odobrenje kontrolnih tela, dok je izbor samog brenda manje bitan. U ordinaciji Allure Dent trudimo se da ponudimo najbolje preparate našim pacijentima, te stoga koristimo Juvederm hijaluronske filere kompanije Allergan, vodećeg brenda u SAD i jednog od najprestižnijih u svetu. Najveća prednost hijalurona u odnosu na druge tipove filera je to što je hijaluron u slučaju komplikacija ili lošeg izgleda moguće brzo rastvoriti i izbaciti iz tela.

Kada se hijaluron unese u kožu, on privlači molekule vode koji su već u koži, ali koji se bez hijalurona ne bi zadržali. Na taj način koža dobija isti nivo hidracije koji je imala u ranijim godinama, kada je nivo hijalurona bio viši, na potpuno prirodan način.

Od gustine filera i sloja kože u koji se aplicira zavisi i efekat:

– Duboke injekcije gušćeg filera daju volumen koži i oblikuju kožu, uz efekat koji traje do dve godine.

– Srednje gust filer na srednjim dubinama smanjuje broj linija na koži, uz efekat koji traje do godinu i po dana.

– Najfiniji filer u površinskim slojevima čini kožu glatkom i hidriranom. Veoma razređen filer dobar je za usta jer eliminiše male vertikalne crte na ustima, čineći da usta deluju mlađe na prirodan način, uz efekat koji traje do godinu dana.

Osim na licu, hijaluronski fileri koriste se i za podmlađivanje kože u predelu vrata i dekoltea, sa veoma dobrim rezultatima.

Može li tretirano lice delovati prirodno?

Pacijenti često pitaju da li će posle tretmana hijaluronskim filerima izgledati neprirodno, odnosno da li će efekat biti „veštački“. U našoj ordinacji uvek nanosimo hijaluron u fazama, kako bi pacijent video efekat posle jedne terapije i zatim procenio da li želi da se doza pojača.
Odstupanje od dobrog, prirodnog izgleda događa se kada se preteruje sa količnom hijalurona i kada se segmenti lica namerno predimenzoniraju, bilo zbog nerealne želje pacijenta ili neiskustva osobe koja aplicira hijaluron. U našoj ordinaciji hijaluron se dodaje postepeno, garantujući uvek dobar rezultat i prirodan izgled.

Način aplikacija filera i moguće regije aplikacije

Regija na koju će se aplicirati filer tretira je anestetičkom kremom, tako da je sam tretman potpuno bezbolan. Aplikacija se obavlja iglom ili kanilom, koja omogućava da se sa manje uboda pokrije veća površina.

Najpopularniji hijaluroski tretmani:

– Konturisanje jagodica;

– 8-point lift, sveobuhvatan zahvat koji pruža odličan, ujednačen izgled i eliminiše nazolabijalne bore;

– Nehirurška korekcija nosa. Ovaj tretman može korigovati manje nepravilnosti u obliku nosa;

– Definicija linije vilice, što je zahvat za koji se odlučuju muškarci koji žele da deluju muževnije;

– Tretman podočnjaka, koji daje veoma dobre rezultate;

– Korekcija kontura brade. Ovaj tretman jednako je pogodan za muškarce i žene, budući da sa starenjem linije brade postaju oštrije i brada postaje špicasta, što se tretmanom može znatno usporiti;

– Podizanje obrva filerom, popularan zahvat među ženama;

– Više opcija za usne, od korekcije oblika, preko veličine, do uklanjanja znakova starenja.